ده اثر تاریخی ـ فرهنگی در فهرست آثار ملی ثبت شد

در جلسه کمیتۀ ثبت و حریم آثار ملی غیرمنقول ده اثر از استان های اصفهان، مرکزی، البرز، سمنان، و کرمان در فهرست آثار ملّی به ثبت رسید. 

به گزارش میراث آریا(chtn) در این جلسه «خانه حاجیان»، «خانه عبدوس»، «حوض قیلوله»، «حمام روستای پاده» و «قلعه امیریه» از استان سمنان در فهرست آثار ملّیِ غیرمنقول ثبت شدند. 

خانۀ حاجیان از نمونه های ارزشمند «طراحی نما» در دوره قاجار است. قلعه امیریه نیز یکی از معدود قلعه¬های قاجاری است که همچنان زندگی اجتماعی در آن جریان داشته و متروک نشده است. 

«بافت تاریخی مهاباد اصفهان» از دیگر آثاری بود که ثبت آن به تصویب اعضای کمیته رسید. این بافت تاریخی با قدمت قاجاریه، بناهای ارزشمندی را در بر می گیرد که تعدادی از آنها نظیر خانه ارباب حسین مهابادی، قنات مهاباد، خانه افشار و مقبره پیر اویس مهاباد پیش از این در فهرست آثار ملّی به ثبت رسیده اند. 

«خانه یحیی مستوفی اراک» واقع در استان مرکزی نیز در فهرست آثار ملّی به ثبت رسید. میرزا یحیی خان بیک لیک معروف به مستوفی از جمله افراد بانفوذ شهر اراک و مستوفی ممالک عراق (شهر اراک و توابع آن) در دوره ناصرالدین شاه قاجار بوده است. 

هم چنین «تپۀ راشته شرقی» و «تپۀ راشته غربی» استان البرز نیز به ثبت رسید. 

«قلعه سموران» استان کرمان از دیگر آثاری بود که در این جلسه به صورت اضطراری به ثبت رسید. این قلعه دفاعی با قدمت دوران اسلامی (دوره سلجوقی) بر فراز کوهی در شمال روستای فرق شهرستان عنبرآباد، در جبهه غربی رشته کوه های جبال بارز و در 40 کیلومتری جنوب شرقی شهر جیرفت واقع شده است. سیستم دفاعی این قلعه در دشت جیرفت اهمیت قابل توجهی دارد. قلعه سموران بزرگترین و مهمترین قلعه باستانی این منطقه به شمار می رود. با توجه به اضطراری بودن ثبت این اثر، لوح ثبتی و ابلاغیه ثبت آن در فهرست آثار ملّی کشور به نهادها و سازمان های ذیربط ابلاغ شد. 

همچنین مراتب ثبت اثر فرهنگی-تاریخی «خانه صباغیان» سمنان که در تاریخ 2/7/93 از سوی کمیته ثبت و حریم واجد ارزش ثبت شناخته شده بود، به مقامات ذیربط ابلاغ گردید.

انتهای پیام/

کد خبر 1393090516